השגריר ד"ר רדא מנצור

Ambassador Dr. Rada Mansurד"ר מנצור הינו שגריר בכיר במשרד החוץ. במסגרת עבודתו הדפלומטית מילא שורה של תפקידים בהם: שגריר ישראל בברזיל, שגריר באקוודור (בגיל 35 השגריר הצעיר בתולדות המדינה), קונסול כללי באטלנטה, סגן השגריר בפורטוגל וקונסול בסן פרנסיסקו.

השגריר מנצור הינו ד"ר להיסטוריה של המזרח התיכון מאוניברסיטת חיפה. מחקרו עוסק בהיסטוריה המודרנית של סוריה. כמו כן, מוסמך למנהל ציבורי מבית הספר קנדי של אוניברסיטת הרווארד ובוגר סמסטר ספרדית באוניברסיטת סלמנקה בספרד. מנצור הינו דובר חמש שפות והוא שימש כמדריך בכיר ומרצה במכללה לביטחון לאומי ובאוניברסיטת אמורי בארה"ב.

השגריר מנצור זכה בפרסים רבים על עבודתו הדיפלומטית ביניהם: פרס נשיא המדינה וראש הממשלה לשנת תשע"ב, המדליה על שם נשיא ברזיל קוביציק, הפרס הלאומי של נשיא הוועד היהודי-האמריקני , ופרס חבר הנאמנים על שם מרטין לות'ר קינג מאוניברסיטת מורהאוס.

בנוסף להיותו איש שירות החוץ, ד"ר מנצור הינו משורר וסופר שפרסם ארבעה ספרי שירה עברית מפרי עטו. הוא חתן פרס מילר לשירה וזוכה בפרס "הסיפור המומלץ" בתחרות הסיפור הקצר של עיתון הארץ.